Ľudia ich zosmiešňujú oni si však nevyliečiteľnú chorobu sami predsa nikdy nevybrali: Ponižovanie nikdy nič naozaj nevyrieši a ľudia by to už mohli pochopiť!

Žiaľ, na svete sú ľudia, ktorí si dokážu robiť srandu z chorôb iných. To si uvedomila Bobbie z Floridy. Bobbie a jej deti trpia Crouzonovým syndrómom.

Ide o genetické ochorenie, ktoré dramaticky mení vzhľad tváre.

Crouzonov syndróm je vrodená porucha vývoja lebky s autozomálne dominantnou dedičnosťou. Boli popísané asociácie s mutáciami v génoch FGFR2 a FGFR3, ktoré kódujú receptory pre rastové faktory fibroblastov.

Hlavným príznakom je vežovitá lebka so širokým čelom. Ďalšími príznakmi sú: vystúpené očné bulby, široko od seba postavené oči, ľahko antimongoloidné postavenie očných štrbín (os očných viečok smeruje od stredu smerom nadol), divergentný strabizmus (rozbiehavé škúlenie), menšia horná čeľusť, tzv. nos papagájoveho zobáka.

Ochorenie je veľmi zriedkavé a občas spôsobuje slepotu a mentálnu retardáciu.

Žiaľ na svete existuje množstvo zlých ľudí. Bezcitní trollovia na internete sa vysmievajú tejto rodine a porovnávajú ju s príšerami. Matka štyroch detí, chlapca a trojičiek je z toho rozčarovaná a smutná.

Žena s vrodenou chorobou, Bobbie-Jo Theriaultová zostala „znechutená“ po tom, čo videla „vtipný meme“, ktorý obsahoval obrázok jej rodiny s titulkom: „Keď sa nepoučíš zo svojich chýb“.

Matka štyroch detí zaútočila na odporných trollov, ktorí sa vysmievali jej malým deťom, ktoré všetky trpia vzácnou genetickou deformáciou.

V čase, keď Bobbie-Jo kontaktovala Facebook, aby nahlásila obsah, tento zákerný meme koloval na stránkach Facebooku podľa skupín a pravdepodobne ho videli mnohí používatelia.

„Sú to len deti. Nechápem, ako môžu ľudia niečo také urobiť. Veľmi mi to ubližuje. Títo ľudia sú tak odporní. Ktovie, koho ešte urážajú.“

Keď mamička pridá na internet fotografiu svojej rodiny, takmer vždy sa objaví komentár typu: „Keď sa nepoučíš na vlastných chybách…“

Kritizujú tým matku, ktorá sa „rozmnožuje“ s genetickou chorobou.

Niektorí poukázali na to, že ich deti si tento strašný život s chorobou nezaslúžia a prečo rodičia odsúdili na toto utrpenie štyri deti.

„Je mi ľúto, že to vidím. Priznávam, bolí to. Nikto nepozná moju alebo moju rodinnú históriu. A napriek tomu si  cudzí ľudia myslia, že majú právo takéto veci zverejňovať…“ povedala Bobbie.

Bobbie si je vedomá toho, že to jej deti budú mať v živote a v tomto svete ťažké, no je pripravená im pomôcť. Ona sama bola zosmiešňovaná a ponižovaná, preto sa postará o to, aby jej deti toľko netrpeli.

Bez ohľadu na situáciu, výsmech nikdy nie je riešením, pretože ponižovanie nikdy nič nevyrieši. Každý sme Božie dieťa a chorobu si nikto z nás nevyberá… Ak súhlasíte, zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi a rodinou.

Prečítajte si tiež:

Zdroj Foto: Bobbie-Jo Theriault

Ak sa Vám článok páčil alebo ste sa dozvedeli niečo nové – zdieľajte ho, alebo podporte Like-om. Čím viac zdieľaní, tým väčšia motivácia pre nás, písať dobré správy každý deň.

Napíšte nám komentár! Vaše názory sú vítane.