Malý chlapec kreslí už od svojich 2 rokov: Dušanove maľby vyzerajú však úplne ako od nejakého profesionálneho umelca!

Väčšina umelcov nerada spomína na svoje začiatky, pretože rokmi sa ich tvorba výrazne zdokonalila. No iní sa narodia s nepopierateľným talentom, ako aj srbský chlapec Dušan Krtolica.

Kresliť začal hneď, ako dokázal v ruke udržať ceruzu, teda v dvoch rokoch. Jeho talent objavili, keď mal 11, a v súčasnosti tento 22-ročný chalan kreslí akoby mal za sebou celý život tréningu.  

Používa ceruzy alebo čierne perá a jeho obľúbený motív je jednoznačný – zvieratá.

Keď mu rodičia kúpili encyklopédiu zvierat, najskôr si o nich čítal a prezeral si fotografie. Potom ich spamäti – bez predlohy – nakreslil. Anatomicky verné kópie živých zvierat majú prepracované aj tie najmenšie detaily, či už ide o hrivu, srsť alebo zreničky. Jeho cieľom je nakresliť všetky druhy zvierat, ale neobmedzuje sa iba na súčasnosť.

Ďalšou vášňou sú totiž dinosaury a iné prehistorické zvieratá – ilustroval už ich encyklopédiu. A či pri tom všetkom stíha chodiť do školy? Samozrejme, ani jeho neobchádzajú povinnosti bežného dieťaťa, hoci medzi rovesníkmi svoj talent nezaprie.

Jeho kresby keď mal 9 rokov

Keď mal 10 rokov

Dušan a jeho kresby keď mal 12 rokov

Chlapec v jeho 13. rokoch

Anatomicky správne kresby tvorí úplne spamäti

Zdroj: dusankrtolica.blogspot.com

Zdieľajte tento článok a podeľte sa s ním na Facebooku, vďaka Vaším zdieľaniam máme chuť Vám prinášať nové DOBRÉ SPRÁVY na každý deň.